Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@06:52:22 GMT

رشد ۲۲ درصدی ضایعات نان در ۱۰ سال گذشته!

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۵۱۱۲۱

رشد ۲۲ درصدی ضایعات نان در ۱۰ سال گذشته!

متوسط ضایعات نان در کشور نسبت به سال ۹۱ رشد ۲۲ درصدی داشته که قرار است با هدفمندسازی یارانه آرد از هدررفت این کالای اساسی جلوگیری شود.

 

 رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: یارانه‌ای که تا دیروز به تجار داده می‌شد تا کالا‌های اساسی را ارزان وارد کنند، قرار است به صورت کالا برگ در اختیار مردم قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
 به گفته رضایی برآورد کارشناسی شده تا به طبقات پایین به هر نفر کالابرگ با ارزش۴۰۰ هزار تومان و به طبقات بالا ۳۰۰ هزار تومان کالابرگ داده شود، اما این ارقام باید با منابع بودجه کشور و ضرورت‌های دیگر بررسی و نهایی شود و طی روز‌های آینده به صورت قطعی اعلام می‌شود.

ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی می گوید که با افزایش قیمت جهانی غلات و چالش بحران امنیت غذایی، اختلاف قیمت گندم داخلی و خارجی معنادار است که بدنبال آن قاچاق فزاینده ای شاهد هستیم که لازم بود در اقدامی جلوی آن گرفته شود.

به گفته وزیرجهاد کشاورزی، دولت در قانون بودجه ۱۴۰۱ تغییر نوع پرداخت یارانه را لحاظ کرده که این یارانه ها مستقیما باید بدست مصرف کننده برسد.

محرمیان معاون فناوری های بانک مرکزی گفت: زیرساختی طراحی شده است که افراد مشمول یارانه با کارت کشیدن در خرید کالاهای اساسی مانند نان با سیستمی هوشمند در همان زمان یارانه خود را دریافت کنند.

به گفته او، نیازی به کارت جدید و افتتاح حساب مجدد برای خرید یارانه‌ای نیست، هماهنگی‌های لازم با وزارت ارتباطات انجام خواهد شد تا مشکل نانوایی‌هایی که دسترسی ضعیف ارتباطی دارند، برطرف شود.

اتباع خارجی هم یارانه نان می‌گیرند

البته در این طرح به گفته سبحانیان معاون وزیر اقتصادی اتباع خارجی هم مشمول یارانه جدید نان می‌شوند و اضافه پرداختی نخواهند داشت.

      Video Player is loading. Play Video Play Mute   Current Time 0:00 / Duration 0:00 Loaded: 0%   0:00 Progress: 0% Stream Type LIVE Remaining Time -0:00   Playback Rate   1x Chapters Chapters Descriptions descriptions off, selected Subtitles subtitles settings, opens subtitles settings dialog subtitles off, selected Audio Track   Fullscreen

This is a modal window.

 

Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.

TextColor White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Opaque Semi-Transparent BackgroundColor Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Opaque Semi-Transparent Transparent WindowColor Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Transparent Semi-Transparent Opaque Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400% Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Dropshadow Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps Reset restore all settings to the default valuesDone Close Modal Dialog

End of dialog window.

  کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

قربانی معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی هم می گوید: سال گذشته ۱۰ میلیارد و ۸۱۶ میلیون یورو ارز ترجیحی به بخش کشاورزی اختصاص یافت که با این روش دهک‌های بالای درآمدی سهم بیشتری یارانه دریافت می‌کردند.

به گفته قربانی این روش تخصیص یارانه به تولید کشور آسیب جدی وارد کرده است به ویژه بخش کشاورزی را هر روز وابسته‌تر به بیرون از مرز‌ها کرده است. این سیاست بد شکل اجرایش حتی اگر درست باشد نتیجه مطلوبی نمی‌تواند داشته باشد.

بنابر آمار اعلامی از سوی وزارت جهاد متوسط ضایعات نان در استان های مختلف کشور ۳۰ درصد است که نسبت به سال ۹۱ که حدود ۸ درصد بود، رشد ۲۲ درصدی داشته است که به گفته معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد، تغییر شیوه یارانه در کاهش میزان ضایعات تاثیر بسزایی دارد چرا که کیفیت نان به عواملی همچون نیروی کار و تجهیزات و ماشین آلات بستگی دارد.

کاهش ۲ میلیون تنی واردات گندم با تغییر شیوه توزیع یارانه

آقای علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به قاچاق آرد بخش خبازی به آن سوی مرزها، دولت تصمیماتی مبنی بر آزادسازی قیمت آرد گرفت، البته عرضه آرد به قیمت تمام شده به معنای افزایش قیمت نان نیست.

به گفته وی، دولت برای آنکه نان با قیمت قبلی در اختیار مردم قرار گیرد، سیستم پوزی طراحی کرده که یارانه به جیب خباز می ریزد و در مقابل مردم با هر کارت بانکی که در اختیار دارند می توانند نان مورد نیاز بخرند.

ایمانی می گوید: آزادسازی قیمت آرد بر کیفیت نان تاثیر مستقیمی دارد چرا که خباز با افزایش کیفیت، درآمد بیشتری دارد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: در خصوص آرد خبازی هیچ گونه تغییر قیمتی با حذف یارانه صورت نمی گیرد و تنها بواسطه این امر از قاچاق آرد جلوگیری می شود.

به گفته او، بنابر آمار سالانه ۹ تا ۹.۵ میلیون تن گندم مورد نیاز است که با افزایش کیفیت نان و جلوگیری از قاچاق، حدود ۲ میلیون در واردات این محصول صرفه جویی می شود که با احتساب هر تن ۵۰۰ دلار رقم قابل توجهی صرفه جویی ارزی خواهیم داشت.

طبق آمار اعلامی سرانه مصرف آرد کشور ۱۶۰ کیلو معادل ۲ برابر سرانه جهانی است که با واقعی شدن قیمت آرد و افزایش کیفیت دیگر امکان قاچاق وجود ندارد که در نهایت این امر به کاهش واردات و وابستگی به کشورهای بیگانه تاثیر بسزایی دارد.

پایانی بر سوء استفاده دلالان با واقعی شدن قیمت آرد

آقای محمد حسن جلالی مدیرکل هماهنگی و نظارت بر امور آرد و نان بازرگانی دولتی گفت: با افزایش قیمت جهانی غلات ناشی از جنگ روسیه و اوکراین نیاز بود که تغییراتی در یارانه بخش صنف و صنعت ایجاد شود.

به گفته او، با حذف یارانه صنف و صنعت، میزان تولید و مصرف واقعی می شود، هر چند تا قبل از این به سبب تخصیص یارانه گندم خریداری می شد که بخشی از آن مورد سوء استفاده قرار می گرفت.

جلالی می‌گوید: با توجه به تخلفات عرضه آرد دولتی با نرخ آزاد در بازار، بازرگانی دولتی با تدوین شیوه نامه های بازرسی و نظارت، نحوه برخورد و بازدید از واحدهای خبازی به منظور میزان مصرف واقعی نانوایی ها را در دستور کار خود قرار داده است چرا که میزان مصرف برخی نانوایی ها واقعی نیست که با تدوین این شیوه نامه علاوه بر جلوگیری از هدر رفت و قاچاق، آرد تولیدی بهینه مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۱۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان وی تصریح کرد:تحولات ارزی ‌و‌افرایش قیمت مواد اولیه کود شیمیایی در آغاز سال جاری این استان را با چالش های اساسی و کشاورزان را دچار تنش افزایش قیمت و  بستن بودن سامانه پایش مواد کودی برای صدور حواله کرده بود.
 وی تصریح کرد: پتروشیمی ها نیز در فروردین ماه سال جاری، تحویل سهمیه‌کود‌اوره را به این استان متوقف کرده بودند و فقط سهمیه‌کود اوره اسفند ماه سال۱۴۰۲ تحویل دادند.
  ضیائی همچنین درباره سهمیه انواع کود کشاورزی یارانه ای در سال۱۴۰۳ گفت: فعلا برای این شرکت سهمیه سال جاری همانند سهمیه سال گذشته به میزان۱۸۲ هزار و۷۵۴تن شامل: کود های ازته، فسفاته و پتاسه تعریف و مشخص شده است. ‌که تاکنون ۱۲ درصد ازسهمیه ابلاغی به میزان۲۱هزار و ۹۲۴ تن تامین شده است که این رقم در سال گذشته۲۰ هزار و۸۳۸ تن، بوده است. 
  وی خاطر نشان کرد: با این وجود برای تامین کود سرک اوره نیز باکمبود مواجه نبودیم و درحال حاضر نیز بیش از دوازده هزارو۵۶۸ تن انواع کود پایه پر مصرف شامل یک هزار و ۲۲۵ تن ازته، چهار هزار و۳۹۴ تن پتاسه‌و شش هزارو۹۴۹ تن برای کشت بهاره ذخیره سازی شده است‌و روانه۳۵۰ الی۴۰۰ تن کود از مبادی و پتروشیمی های و کارخانجات تولید داخل به انبار های استان حمل و تخلیه می گردد و جای هیچ گونه دغدغه و‌نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
ضیایی بصورت ‌مصداقی بیان کرد: در حال حاضر یک کیسه ۵۰ کیلویی کود اوره با قیمت ۱۹۵ هزار تومان، یک کیسه ۵۰ کیلویی کودسوپر فسفات تریپل با قیمت ۷۱۵ هزار تومان و یک کیسه ۵۰ کیلویی کود سولفات پتاسیم نیز با قیمت ۸۱۲ هزار تومان به کشاورزان تحویل می شود.
وی افزود: این سهمیه کودهای شیمیایی با قیمت های اشاره شده به صورت قیمت های یارانه ای به کشاورزان تحویل می شود.
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت آزاد یک کیسه کود اوره در بورس بیش از ۸۰۰ هزار تومان و کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه نیز تا حدود دو میلیون تومان است که دولت مابه التفاوت این نرخ ها می پردازد.

دیگر خبرها

  • تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان چیست؟
  • ماجرای جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ چیست؟
  • پشت پرده جهش ۱۵۰ درصدی یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • رشد۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی