Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر جهاد کشاورزی گفت:قیمت کالاهای اساسی بعد از جنگ اوکراین و روسیه ۲۲ تا ۸۰ درصد افزایش یافته است که تا پاکسازی این مناطق، به مدت ۵ سال، دنیا با این افزایش قیمت‌ها و کمبود منابع غذایی درگیر خواهد بود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتی‌نژاد در همایش وزارت کشور که با حضور استانداران برگزار شد، اظهار کرد: ما با یک سیاست بد اقتصادی در کشور مواجه بودیم که سیاست ارز ترجیحی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دنیا یارانه یا به تولید کننده، یا به مصرف کننده و یا به طول زنجیره تعلق می‌گیرد اما در کشور ما یارانه به وارد کننده داده می‌شود که در دنیا این تجربه وجود ندارد و این سیاست بد؛ حتی اگر به بهترین نحو ممکن اجرا شود هم خروجی نخواهد داشت.

این مقام مسئول افزود: در دولت و ستادی که به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، بررسی کردیم که به کدام قسمت زنجیره (ابتدا، انتها و یا طول زنجیره) یارانه تعلق گیرد که در نتیجه، این یارانه به انتهای زنجیره یعنی مصرف‌کننده تعلق گرفت.

ساداتی‌نژاد با بیان این که در کشور ما به سلامت غذا و محصولات ارگانیک توجه نشده است و در این بخش بسیار عقب هستیم، تصریح کرد: با اختصاص یارانه به مصرف کننده، محصولات ارگانیک و سالم رشد بیشتری خواهند داشت و می‌توانیم نظارت بهتری داشته باشیم، همچنین از تولید و تولید کننده حمایت همه‌جانبه‌تری خواهیم داشت.

وی افزود: این ارز برای کاهش هزینه تولید کننده در نظر گرفته شده بود اما هزینه تولید کننده را افزایش داد، برای حمایت از تولید داخلی بود اما خودکفایی از دست رفت و شاخص بهای تولید کننده را به جای کاهش، افزایش داد و نتیجه آن عدم سرمایه‌گذاری در این بخش حاصل شد و منابع به سمت واردات سوق پیدا کرد.

مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: 312 هزار میلیارد تومان سرمایه به سمت واردات رفته و 4 هزار میلیارد تومان برای کمک فنی و اعتباری به بخش کشاورزی اختصاص یافته است، اما تنها 4 درصد در کشاورزی سرمایه‌گذاری شده است که نتیجه تخصیص این ارز بوده است.

وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی برای کشاورزی ایران یک نعمت است و یک نهضت و انقلاب بهره‌وری در حوزه کشاورزی و دام و طیور رقم خواهد خورد، ابراز امیدواری کرد: با کمک استانداران بتوانیم به درستی این طرح را اجرا کنیم تا هم کشاورزان و هم مردم راضی باشند.

ساداتی‌نژاد در رابطه با بحران غذا در دنیا عنوان کرد: در دنیا جو 60 درصد، ذرت 29 درصد، کنجاله سویا 22 درصد، گندم 51 درصد، دانه‌های روغنی 32 درصد و روغن خام 80 درصد افزایش قیمت داشته است که به خاطر جنگ روسیه و اوکراین و از دست رفتن اراضی کشاورزی اوکراین است که تا پاکسازی این مناطق، به مدت 5 سال، دنیا با این افزایش قیمت‌ها و کمبود منابع غذایی درگیر خواهد بود.

وی با بیان اینکه ما برای حل این بحران با اتحادیه‌ها جلسات متعددی را برگزار کرده‌ایم، گفت: اولین دغدغه اتحادیه‌ها مشکل سرمایه در گردش است که با بانک مرکزی توافق کرده‌ایم تا کارخانجات و مراکز بزرگ به بانک‌ها معرفی شوند و اجازه دریافت تسهیلات بانکی داشته باشند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: برای تولیدکنندگان کوچک هم به سمت صندوق‌های سرمایه‌گذاری رفته‌ایم، همچنین دامدار کارت را تا سقف 50 میلیون تومان برای خرید نهاده شارژ کرده‌ایم.

وی در رابطه با جذب مازاد تولید محصولات پروتئینی در کشور خاطرنشان کرد: تولید مازاد مرغ، تخم مرغ و شیر در استان‌ها را خریداری می‌کنیم، از بخش خصوصی خواسته‌ایم مازاد را صادر کند و تمام عوارض صادراتی با اجرای این طرح لغو و در صورت لزوم با دستور معاون اول رئیس‌جمهور مشوق صادراتی به مدت محدود لحاظ خواهد شد.

ساداتی‌نژاد تاکید کرد: بازارگاه تعطیل نخواهد شد و تمام نهاده‌های وارداتی باید از گمرک مستقیم وارد بازارگاه شود.

مقام عالی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه نقش استانداران در زمان آزادسازی قیمت‌ها بسیار مهم است و یک تصمیم اشتباه می‌تواند بازار را متلاطم کند، گفت: در کارخانجات، مرغداری‌ها و کشتارگاه‌ها باید ناظر حضور داشته باشد تا مشکلی به وجود نیاید.

ساداتی‌نژاد در پایان گفت: با دستور معاون اول رئیس‌جمهور 80 هزار تن برنج، 70 هزار تن شکر، 10 هزار تن گوشت منجمد و 10 هزار تن مرغ منجمد در استان‌ها مستقر کرده‌ایم تا در صورت تلاطم در بازار توزیع شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جهاد کشاورزی تولید کننده ساداتی نژاد هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۳۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟

از اول فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی به نرخ 28500 تومان یک میلیارد و 27 میلیون دلار،‌برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ 41 هزار تومان مبلغ 2 میلیارد و 549  میلیون دلار و برای خدمات 121 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  به نرخ توافقی 747 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار


طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی 930 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 97 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 27 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 509 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 249 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 176 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 149 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 201 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 228، 33، 188، 108 و یک میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز هشتمم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 266 میلیون دلار ارز نیمایی و 189 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز نهم اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 359 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 456 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 78 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 418 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 308 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 278 تومان بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • تامین ۴.۲ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، صنایع و خدمات
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر